FLORIS ZIJN EERSTE
HOCKEYTRAINING EN SELECTIES...

Voor Floris is het nu ook zover, naast het zelf training geven mag hij nu ook weer zelf trainen. En hoelang hij hier op heeft zitten wachten. Eindelijk kan hij zijn energie weer kwijt in de trainingen. Helaas wel maar een keer per week, maar beter iets dan niets, zeggen ze dan maar. Toen hij training moest geven was die 1,5 meter toch best lastig, Floris is dan ook erg benieuwd hoe het bij zijn eigen training zal gaan. Morgen kan die dan eindelijk trainen, hij legt zijn spullen vandaag alvast klaar zodat hij niks vergeet. Een nachtje slapen en dan is het zover.

Hij mag eindelijk weer gaan trainen, Floris controleert zijn spullen voor de zekerheid nog een keer en kan dan eindelijk gaan. Voor deze ene keer brengt zijn moeder hem naar de club, normaal gesproken gaat Floris altijd op de fiets. Floris weet al hoe de kiss & ride parkeerplaats werkt, omdat hij hier vorige week al was geweest. Hij loopt naar de club en ziet al wat teamgenootjes. Op het veld voelt het meteen weer goed aan met al zijn vrienden. Floris vind het fijn om weer een bal aan te kunnen raken na al die weken krachttraining thuis. Daar was die ook wel klaar mee. Hij merkt tijdens het trainen wel dat die krachttraining hem heeft geholpen, zijn conditie is een stuk beter. Gelukkig is Floris zijn skills nog niet verleerd en hoe verder de training is hoe beter het gaat.

Tussen de oefeningen door zijn ze aan het praten over de selectietraining. Gaat deze wel of niet door en hoe gaan ze dit dan regelen. Dit is een onderdeel in Floris zijn leven die hij heel belangrijk vindt. Hij vindt het dan ook helemaal niet zo fijn om het hier over te hebben. Floris wilt zo graag met Heren 1 mee kunnen spelen en door deze coronamaatregelen loopt dit misschien wel in de soep. Ze vragen aan hun trainer of hij hier meer over weet. Maar het enige wat hij tegen het team kan zeggen is dat ze hard aan het nadenken zijn over hoe de club dit gaat oplossen maar hier nog niks zeker over is. Een teleurstelling dus voor Floris.

Hierna kan Floris zich niet meer focussen op het trainen, zijn oefeningen mislukken en zijn gedachten liggen alleen maar bij de eventuele selectietraining. Gelukkig is de training over, Floris pakt snel zijn spullen en loopt richting de parkeerplaats. Gefrustreerd stapt hij bij zijn moeder de auto in. Zijn moeder vraagt wat er aan de hand is, Floris legt uit dat het wel fijn was om weer te hockeyen, maar dat de 1,5 meter toch best lastig was en dat hij zo graag wil weten hoe het nou zit met de selectietraining. Zijn moeder stelt hem gerust en rijden ze naar huis.

VEEL HOCKEY PLEZIER!

MISSCHIEN OOK WAT VOOR JOU...