Hoe kies ik de juiste hockey grip?

Hoe kies ik de juiste hockey grip?

Tegenwoordig is het standaard hockeygrip die al om je stick zit bij aankoop niet meer genoeg. Veel hockeyers gebruiken een overgrip. Dit kan uiteenlopende redenen hebben. Sommige willen hun grip simpelweg wat dikker maken, andere hebben liever een gripje die zacht aanvoelt. Wat je motivatie ook is, tegenwoordig heb je in ieder geval genoeg keus. Ook wij hebben in de webshop een breed assortiment aan gripjes, voor de blog van deze week zetten wij er een paar op een rijtje.

  1. Standard hockey super soft grip

Deze zachte grip is eigenlijk vergelijkbaar met het standaard hockeygrip die al bij aankoop op je stick zit. Hij kan dus gebruikt worden als overgrip indien je graag wilt dat je stick iets dikker aanvoelt maar deze grip kan ook zeker als vervanging dienen voor de basisgrip die er al op zit. Dit kan bijvoorbeeld fijn zijn als je oude grip helemaal versleten en dun geworden is.

  1. Ritual’s hockey chamois grip

Deze overgrip van Ritual is gemaakt van chamois/zeem materiaal waardoor deze grip erg zacht aanvoelt. Het heeft een absorberend effect waardoor hij perfect is voor vochtige omstandigheden. Dit gripje verliest namelijk niet zijn grip zodra het nat wordt, ideaal toch.

  1. Karakal hockey

De bekende Karakal grips zijn er in diverse kleuren zodat hij altijd wel matched met jouw stick. In vergelijking met de zeemgrips is deze grip wat stroever maar dat betekent niet dat hij niet zacht aanvoelt. Ook deze grip is super absorberend en zorgt voor een goede demping waardoor de trillingen van de stick na het slaan van de bal minder pijnlijk zijn aan je handen.

  1. Fungrip van Gribbid

De chamois grips van Gribbid, ook wel Fungrip genoemd zijn niet alleen super zacht maar ook super cool. Of je nou houdt van panther-roze of camo-blauw, voor ieder wat wils om jouw stick een beetje op te leuken.

  1. Mercian’s chamois grip

De laatste grip is ook weer een chamois/zeem grip, maar dit keer van Mercian. Waar de grip van Ritual wit is, heeft Mercian diverse kleuren beschikbaar. Blauw, geel, groen, oranje, rood, noem het maar op. Deze overgrip is net zoals andere geschikt voor vochtige omstandigheden en zal ervoor zorgen dat jij ondanks dat hij misschien nat is, toch nog een goede grip hebt op je stick.