1. Warmlopen met handschoenen
Zoals gezegd, een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg ervoor dat je tijdens de warming-up een setje handschoenen bij de hand hebt om aan te trekken. Zodra het startsein gegeven wordt door de scheidsrechters heb je er niks aan om met koude handen op het veld te staan. Hockeyen met handschoenen aan is geen optie, maar de warming-up (loopgedeelte) kan zeker wel!
2. Laagjes laagjes laagjes
Veel laagjes dragen heeft een beter effect dan een dikke trui. Vooral bij een training kan je kiezen voor veel laagjes want je kan er altijd nog één uittrekken als je het toch te warm hebt. Dus wees niet bang om 4/5 laagjes aan te trekken, liever te warm dan te koud. Trek bijvoorbeeld een thermo, shirt, vest en een jas aan.
3. Thermokleding
Een goed thermoshirt is altijd welkom. Thermo-kleding is gemaakt om de warmte vast te houden en tegelijkertijd te zorgen voor uitstekende ventilatie en zweetafvoer. In koude dagen bevat deze kleding dus ‘best of both worlds’. Neem een kijkje op onze webshop. Dit jaar hebben wij de thermokleding van diverse merken beschikbaar in ons assortiment.
4. Liefde voor de legging
Wees niet bang voor de legging, wees blij met de legging. Ja, de modetrend ga je er niet mee doorbreken, maar onderschat niet hoe belangrijk het is dat niet alleen je bovenlichaam goed warm is. Ook je benen moeten goed beschermd zijn tegen de kou. Koude beenspieren zijn blessuregevoelig en het laatste wat je wilt in een vervelende beenblessure.
5. Blijf niet te lang stil staan
Zorg dat je ook goed warm blijft, tijdens een training worden er regelmatig nieuwe oefeningen uitgelegd, zorg ook dat je tijdens deze uitleggen niet te lang stil blijft staan, als de uitleg te lang duurt geef dit dan aan. Zorg dat er bijvoorbeeld tijdens wedstrijdjes dekentjes op de bank zijn zodat de wissels zich warm kunnen houden. Laat je spieren vooral niet te snel weer afkoelen.
VEEL HOCKEY PLEZIER!