Tips over hockeyen in de regen

Tips over hockeyen in de regen

Je moet trainen vandaag maar het regent.. Dat kan gebeuren want de herfst komt eraan. Een beetje regen houd een hockeyer niet tegen. De vraag is meer: Wat voor kleding trek je aan? Hoeveel kleding trek je aan? Enkele tips over hockeyen in de regen.

Wat voor kleding trek ik aan als het regent?

Als regen samenvalt met kou, kun je het beste gaan voor 3 lagen. Een basis laag – de onderste laag; deze draag je het dichtste op je huid. Denk aan een thermo shirt als er kou is. Tussenlaag – biedt extra warmte boven de basislaag. Denk aan een T-shirt. En een buitenlaag – deze beschermt je tegen de wind en de regen. Denk aan softshell of Ripstop. In tegenstelling tot normale regenjassen zijn deze Jacks speciaal ontworpen voor sporten, ze zorgen voor voldoende ventilatie en voeren zweet af van de huid om te voorkomen dat je oververhit raakt.


Doe als het regent een lange broek aan. Het beste is nog om een lange tight aan te doen met daaroverheen gewoon je sportbroek of rokje.

 

Hoe krijg ik drogen schoenen voor de volgende training?

De meeste hockeyschoenen kunnen tegen een beetje water maar na een tijdje gaat het helemaal soppen. Zorg daarom goed voor je schoenen na afloop van je training. Haal de binnenzooltjes eruit en leg die in huis plat te drogen. Gewoon bij kamertempratuur. Voor de schoenen pak je een oude krant en prop die in de schoenen. Ook bij kamertempratuur laten drogen. Zijn je schoenen echt doorweekt, dan kun je regelmatig de krantenproppen verversen. Hét ideale oplossing? De shoefresh. 

 

Wordt ik verkouden als ik hockey in de regen?

Van hockeyen in de regen word je niet ziek. Als je zelf droog en op tempratuur blijft is er absoluut geen reden om verhouden te worden. Echter, als je helemaal nat wordt en afkoelt,  omdat je nog een lang stuk in de auto naar huis moet, is de kans wel aanwezig dat je ziek wordt. Zorg er daarom voor dat als je toch nat wordt, na je training snel bij de club of thuis een douche neemt en weer lekker droge kleding aan doet.