TIPS VOOR DE VOORBEREIDING OP DE EINDEXAMENS

De eindexamens staan weer voor de deur. Dit betekent veel, geconcentreerd en hard leren.  Ook komen er vaak veel zenuwen bij kijken. Om goed voorbereid en toch een beetje zelfverzekerd te beginnen aan de examens is een goede voorbereiding het halve werk. Het kost veel energie, daarom geven wij onderstaand wat tips die je mee kan nemen tijdens de voorbereiding van je examens en geven wij ook wat goed geluk

1. Genoeg slaap, ook al voel je soms de last minute druk om lang door te gaan met leren om alles zo goed mogelijk te weten. Is slaap voor en tijdens de examens essentieel. Door genoeg te slapen heb je de volgende dag weer nieuwe energie om te kunnen leren of een examen te maken. Met te weinig slaap functioneren de hersenen en het lichaam minder, vergeet dit dus niet!!

2. Leer efficiënt, het leren voelt vaak lang en zwaar aan. Soms heb je het gevoel al lang te leren en ben je pas net bezig. Maar wist jij dat je na een half uur leren pas echt de stof opneemt in je hersenen. Als je dus begint met leren, zet je wekker op 45 min en laat je eerdere dan dit ook niet afleiden. Hierdoor kan je soms in een kortere tijd efficiënter leren. 

3. Ontspanning, het is belangrijk om buiten het leren om je hoofd leeg te kunnen maken en even met wat anders bezig te zijn dan school. Voor alle hockeyers, blijf vooral naar je trainingen gaan . Zo ben je actief bezig, maar denk je even aan iets anders dan alle stof. Soms kom je daarna weer terug met nieuwe energie.

4. Combineer verschillende middelen, leer niet alleen de stof die je vanuit school krijgt, maar maak ook oude examens, kijk YouTube filmpjes, uitleg op internet, en alle informatie die je kan verkrijgen over de bepaalde stof. Zo breid jij je kennis uit en ben je ook voorbereidt op onverwachte vragen, 

5. Eet en drink genoeg, voor de juiste energie tijdens het leren is het belangrijk om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. Drink genoeg water om kans op hoofdpijn te verminderen en eet genoeg fruit en groente, maar verwen jezelf ook eens met wat lekkers. Zo blijf je fris en helder tijdens het leren.

Naast deze 5 tips hebben wij bij The Hockey Centre een pakketje gemaakt voor wat extra geluk. Het pakketje bestaat uit een waterfles, een gelukspoppetje en een zweerband of een scrunchie. Het is naast de goede voorbereiding ook belangrijk comfortable tijdens de examens te zijn. Daar zorgt dit pakketje voor. 

Iedereen die aan zijn eindexamens gaat beginnen, zet 'm op, en wij zijn enorm benieuwd hoe het er bij jullie aan toe gaat en of jullie slagen. Tag ons vooral in alle berichten als de uitslag binnen is!   

Voor vragen kan je altijd terecht op onze FaceBook en Instagram. Ook zijn wij nog steeds open en kan je gerust even in onze showroom komen kijken.