Wanneer is jouw stick aan vervanging toe?

We kennen allemaal wel het gevoel, het nieuwe seizoen begint en het liefste wil je natuurlijk met een nieuwe stick je seizoen goed beginnen. Maar vaak krijg je te horen dat de stick nog niet aan vervanging toe is. Want de stick waar je nu mee speelt heb je pas net. Maar wanneer is jouw hockeystick eigenlijk aan vervanging toe? In deze blog leggen wij jou hier alles over uit.

Te klein of te groot

Als eerste mag je hockeystick natuurlijk niet te klein of te groot zijn. Gelukkig kan je een te grootte stick wel bewaren voor later. Als die op het moment te groot is, kan je het beste je stick vervangen. Vaak merk je als je stick te groot is, deze in je buik gaat porren en je niet fijn kan spelen. Als je een te kleine stick hebt merk je dit tijdens het spelen vaak aan een te kromme houding, je moet veel verder naar voren buigen tijdens het spelen. Wij gaan altijd uit van een stick die op de navel valt.

Versleten hockeystick

Ten tweede kan je stick ook echt versleten zijn. Je stick moet veel slagen opvangen tijdens het hockeyen en het is dus ook heel normaal dat deze na een tijdje er een beetje versleten uit ziet. Hoe langer je met de stick speelt hoe meer de stick achteruit gaat in kwaliteit. Als de stick echt versleten is kunnen de hockeyprestaties achteruit gaan. En dit willen we natuurlijk niet hebben! Sticks verschillen qua materiaal en carbonpercentage.

Stijfheid van de stick

Wat vast staat is dat de stijfheid van je stick na een tijdje minder wordt. Dit komt omdat je als het ware het carbon die je in je stick hebt eruit speelt. Dit wilt niet zeggen dat je een hoger carbonpercentage moet nemen, zodat je stick langer mee gaat. Nee het percentage wordt niet minder, je stick wordt alleen minder stijf. De kracht die je uit je stick haalt wordt steeds minder, je kan dit soms ook echt voelen. Wij raden aan om na 1 of 2 seizoenen je stick te vervangen. Dit ligt natuurlijk aan de intensiteit dat jij met je stick speelt.

Het gripje

Naast de stick kan ook het gripje van je stick kapot gaan. Deze kan je bij ons heel gemakkelijk vervangen en dit moet ongeveer om de 3 maanden worden gedaan.

Twijfel jij of je stick aan vervanging toe is, kom gerust langs met je stick en wij geven professioneel advies of jouw stick aan vervanging toe is of niet!

VEEL HOCKEY PLEZIER!