EEN EXO.L WAT IS DIT EIGENLIJK EN
HOE GAAT HET IN ZIJN WERKEN?

Wockey is een sport waarbij blessures om de hoek kunnen kijken. Een van deze blessures is een enkel blessures. Het liefst voorkom je dit soort blessures, maar dit is niet altijd mogelijk. De EXO.L helpt bij het ondersteunen van de enkel, maar zorgt ervoor dat de mobiliteit in de enkel niet verdwijnt. In deze blog leggen wij uit wat een EXO.L is, wat de voordelen zijn en welke stappen je moet ondernemen om in aanmerking te komen voor de EXO.L

WAT IS EEN EXO.L

Enkelverzwikkingen is een blessure die veel voor kan komen tijdens het hockeyen. Door het vele draaien en keren in het spel komt er veel druk te staan op de enkel. Als jij als speler snel gevoelig bent voor het verzwikken van je enkels is de EXO.L misschien wel de oplossing. De EXO.L is een enkelbrace en biedt de beste bescherming tegen een enkelverzwikking. Deze brace wordt op maat gemaakt en zit daardoor perfect om de enkels en dus comfortabel. De brace zorgt er voor dat de verzwikbeweging tijdens het hockeyen niet meer gemaakt kan worden. 

De werking van de brace is gebaseerd op de bewegingen en werking van jouw lichaam. Tijdens het spelen heb jij geen last van de brace, maar neig jij je enkel te verzwikken dan grijpt de EXO.L in. Door deze werking behoudt je de bewegingsvrijheid, maar wel met optimale bescherming. 

voordelen van een EXO.L

Een EXO.L bestaat natuurlijk niet voor niks, je kan ook je enkel intapen of een normale brace gebruiken. De EXO.L heeft meerdere voordelen in vergelijking met andere bescherm mogelijkheden. Wij noemen een paar van deze voordelen op. 

1. Bewegingsvrijheid, de EXO.L neemt niet de bewegingsvrijheid van de enkel weg, tape of een normale brace zitten zo strak om de enkel dat de enkel hierdoor minder goed kan bewegen.
2. De EXO.L zit niet in je schoen, maar ondersteunt alleen de enkel, hierdoor heb je geen last van irritatie aan je voet tijdens het hockeyen. De EXO.L voorkomt dus ook irritaties en kramp aan de voet, die je met tape sneller zou kunnen krijgen
3. De EXO.L wordt op maat gemaakt en wordt dus gevormd naar jouw enkel. De EXO.L is een verlengstuk van jouw lichaam.
4. De EXO.L gaat alleen de verzwikbeweging tegen, maar laat andere bewegingen vrij. Je hebt tijdens het rennen dus geen last van deze externe enkelbrace, maar voorkomt alleen de verzwikking van de enkel.

IK WIL EEN EXO.L GRAAG HEBBEN

Denk jij in aanmerking te komen voor een EXO.L dan zijn er een aantal dingen die je kan ondernemen. Maak in eerste instantie een afspraak bij de fysiotherapie om te kijken naar de klachten en kans om de enkel te verzwikken. Als deze kans er is, wordt er een meting gedaan. Deze meting kan sinds kort ook bij het Sport Medisch Centrum, de fysiotherapeut die zich boven onze winkel bevindt. Als de externe brace is opgemeten wordt dit ontwerp opgestuurd naar de 3D printer waar de EXO.L wordt geproduceerd. Als jouw EXO.L klaar is dan wordt deze afgestemd op de schoen en zullen er een aantal aanpassingen gemaakt worden aan de hockeyschoen. 

VEEL HOCKEY PLEZIER!

MISSCHIEN OOK WAT VOOR JOU...