Welke hockeystick lengte past bij mij?

Welke sticklengte iemand nodig heeft is een veel gestelde vraag bij ons. Veel mensen weten niet precies welke lengte stick bij hun passen en hoe je hier achter kan komen. Hierdoor zien wij vaak kinderen die met een veel te kleine stick spelen, maar ook sommige kinderen die weer een te lange stick hebben. Wat is dan ook de perfect sticklengte voor jou? In deze blog geven wij jou alle need to know informatie die je nodig hebt bij het kijken welke hockeysticklengte jij nodig hebt.

HOE MEET IK DE JUISTE HOCKEY STICK LENGTE?

Het meten van de juiste sticklengte is helemaal niet zo lastig als dat het soms misschien lijkt. Voor kinderen en jongeren wordt een verschillende manier gehanteerd. Kijk dan ook per persoon welke manier jij moet gebruiken. Bij kinderen is een stick die tot de navel komt een goede sticklengte. Hou bij het uitkiezen van een nieuwe stick dus de stick voor het kind en bekijk zo of deze tot de navel komt. Zorg altijd dat je rechtop staat bij het meten, zodat er een zekerheid is dat de hockeystick wel echt tot de navel komt. Kindersticks lopen van maat 22” tot 36”. Daarna ga je naar de volwassen maat.. 

Voor jongeren wordt de regel tot de navel meten niet meer mogelijk, dan krijg je natuurlijk een te kleine stick. Daarom wordt er bij jongeren de regel gehanteerd dat de stick tot de heup moet komen. Bij jongeren is het in dit geval ook wat makkelijker omdat er minder sticklengtes verkrijgbaar zijn. De meeste jongeren spelen met een 36,5” stick en af en toe kiest de speler ervoor om met een verlengde stick te spelen. Maar de standaard maat bij jongeren is 36.5”.

Wij helpen in de winkel altijd met het uitkiezen van de juiste sticklengte en de juiste stick over het algemeen. Zo kunnen wij direct kijken of de speler met de stick speelt met de juiste lengte.

WANNEER IS EEN STICK TE KORT EN WANNEER TE LANG?

Het komt soms dan toch voor dat een speler met een te kleine of een te lange stick hockeyt. Wanneer is dit het geval?

Te kort
Bij een te kleine stick zie je bij de meeste spelers dat zij veel meer naar voren gebogen spelen, zij moeten meer moeite doen om met de stick op de grond te komen. Een te kleine stick kan in veel gevallen ook rugklachten met zich meebrengen. Pas hier dus ook echt voor op! Een ander aspect waardoor je kan zien of een stick te klein is, als de speler zijn rechterhand te veel van het grip houdt. De speler laat dan zelf eigenlijk al zien dat de lengte van de hockeystick niet meer past bij de lengte van de speler. Meet de stick in dit geval weer even opnieuw en bepaal of de sticklengte nog goed is. 

Te lang
Een te lange hockeystick komt ook wel eens voor. Als iemand een te lange stick heeft voelt de speler dit vaak aan dat de hockeystick dan vervelend in de buik gaat zitten. Omdat je met hockey iets naar voren leunt, krijg je met een te lange stick last van het voelen van de hockeystick in de buik. Ook kan je dit zien aan dat de speler dan juist de linkerhand, dus de hand bovenaan de grip meer naar onder vasthoudt. De speler geeft zelf al aan dat de stick te lang is. Meet ook bij deze aspecten de hockeystick nog een keer en kijk of de lengte van de stick wel klopt met de lengte van de speler.

TIP VOOR ALLE SPELERS

Een tip voor alle spelers, maar ook ouders. Probeer je stick altijd even uit en kom langs in de winkel om op basis van professioneel advies de hockeystick uit te kiezen die bij jou past. Weet jij nou niet zeker of jij een te korte of lange stick hebt op dit moment. Aarzel dan niet en stuur ons gerust een foto met de stick en de speler. Wij kunnen zo gemakkelijk en snel een advies geven of een nieuwe hockeystick aanschaffen van toepassing is. Zo speelt iedereen met de juiste stick.

VEEL HOCKEY PLEZIER!

Video