De verschillende zaalhockeysticks

Gouden zaalstick

Naast de benodigde bescherming die je in de zaal verplicht moet dragen is de juiste stick natuurlijk ook een essentieel element in de zaal. De sticks in de zaal zijn een stuk dunner dan op het veld. Vandaar dat het ook nodig is om van stick te veranderen.

Voor de echte toptalenten hebben wij sticks die voor de perfecte balcontrole zorgen. De zaal is kleiner en gaat veel sneller, het is fijn als je daarom goed wordt geholpen door de behendigheid van de speler en stick. 

De topsticks die wij bij The Hockey Centre hebben zijn sticks die de perfecte combinatie hebben tussen materiaal. Dit kan of een combinatie van hout met een carbon laag zijn of een sticks die volledig uit carbon bestaan. De topspelers zijn behendig genoeg in de zaal om een hoger carbon percentage te gebruiken. Je hebt hierdoor de kracht voor het spelen van de bal en de controle die je in de zaal nodig hebt. Daan Dekker verteld in onze podcast hier nog veel meer over. Heb jij hem al geluisterd? Kom meer te weten over ervaringen in de zaal en de beste tips. Klik op onderstaande link.

https://spoti.fi/3oTjQzD

Zilveren zaalstick

De zilveren sticks beschikken net zoals onze gouden sticks over de perfecte combinatie tussen de verschillende materialen. De zilveren sticks bestaan uit een minder hoog percentage carbon en bevatten hierdoor meerdere andere materialen.

De zilveren sticks zorgen ervoor dat jongeren ook in de zaal genoeg balcontrole hebben. De bal gaat sneller en hierdoor gebeurt het ook meer dat de ballen sneller een verkeerde kant op gaan. Met de juiste combinatie van materialen gebeurt dit minder snel. Denk hierbij aan sticks bestaande uit composiet of 20-30% carbon,

Wij raden altijd aan de stick bij ons in de winkel te testen om de juiste ervaring en gevoel bij de sticks te kunnen verkrijgen. Een stick is voor de zaal is enorm persoonlijk en daarom lastiger uit te kiezen. 

Bronzen zaalstick

Voor de jongste jeugd of spelers die voor het eerst de zaal ingaan is het belangrijk dat de speler met een stick speelt waar een goed gevoel bij is. Voor de jongste jeugd bestaan de sticks voornamelijk uit hout of composiet. Dit materiaal zorgt ervoor dat de spelers genoeg gevoel krijgen van de bal en de stick. Je voelt echt dat de bal aan de stick zit. Dit bevordert de technische skills tijdens het trainen, maar ook in de wedstrijden. 

Wil jij nou meer adviezen over de verschillende sticks, neem dan gerust contact met ons op of kom langs in de winkel. Dan leggen wij jou alles uit! Ook kan je nu naar de podcast met Daan Dekker luister, geniet van al zijn ervaringen in de zaal. Klik op onderstaande link.
 https://spoti.fi/3oTjQzD