Hoe blijf ik hockey fit in de zomer

De zomervakantie is begonnen en dit betekent geen hockey meer, althans geen officiële trainingen en wedstrijden meer. Het is altijd goed om tijdens de zomervakantie in beweging te blijven, want voor je het weet is de vakantie voorbij en begint de hockey weer. Je kan thuis in de tuin altijd door blijven hockeyen, je kan ook beginnen met conditie,- en krachttraining. In deze blog geven wij wat handige sport tips en wat je hiervoor nodig hebt. 

HOCKEYFIT BLIJVEN

1. Krachttraining voor de benen.
Beenspieren worden veel gebruikt tijdens hockey en zijn dan ook belangrijk om te trainen als je niet bezig bent met hockey. Krachttraining voor je benen kan je op verschillende manieren doen. Squats en lunges zijn altijd favoriete. Om het jezelf nog zwaarder te maken, kan je gebruik maken van stretchloops, deze bandjes doe je om je benen. Vervolgens hou je spanning op de band en kan je de oefening doen waar jij mee bezig was, door de spanning op de band zorg je ervoor dat je beenspieren nog meer getraind worden. 

2. Yoga bal
De yoga bal is niet alleen handig tijdens de yoga, deze bal kan ook zeer goed gebruikt worden voor verschillende work out oefeningen. Door de bal is het lastiger je balans te bewaren. De bal kan gebruikt worden voor yoga-, pilates- en krachtoefenprogramma's om buikspieren, rug en billen te versterken en te verstevigen. Lig bijvoorbeeld met je rug op de bal en doe een aantal crunches. De bal kan je helpen voor verschillende spiergroepen.

3. Fitness mat
Tijdens het doen van je workout is het belangrijk dat dit kan op een stevige ondergrond. Ook al ben je met andere spieren bezig, de demping die je krijgt kan veel effecten hebben op hoe jij de oefeningen doet en eventuele blessures. Het fitness matje geeft steun tijdens je workouts, het is dan ook belangrijk om deze te gebruiken. 

4. Vision bril
Wil jij naast krachttraining ook bezig zijn met het verbeteren van je hockeytechnieken, dan is deze birl echt iets voor jou. Voor het passeren of omspelen van de tegenstander moet men kunnen zien wat hij of zij uitvoert en hoe hij of zij gepositioneerd staat. Deze Pure-dribbelbril – of Multisports Vision Trainer – maakt iemand heel snel een veel betere speler. Naast een betere balcontrole zal ook het bewustzijn van de lokalisatie in het veld beter zijn.

HANDIGE TIPS 

1. Water – Water – Water
Met de hitte zweet je meer dan je denkt, waardoor je vocht verliest. Het is hierdoor van belang om tijdens de zomer extra goed op je vocht inname te letten. Als je gaat sporten moet je dus extra water drinken.
Tip: Neem altijd een flesje water mee, die je kan vullen.

2. Sport samen
Samen trainen is leuker. Vooral met een teamgenootje die ook fit de zomer door wilt komen. Samen trainen zorgt voor meer motivatie!

3. Stel doelen/maak een plan
Werk met een doel. Het werkt voor jezelf vaak prettiger met een schema te werken. Maak tijd om je doelen op papier te zetten.
Tip: Train vaste dagen in de week, om een ritme te krijgen.

4. Sportieve activiteiten
Je hoeft niet altijd sprintjes te trekken. Zwemmen, fietsen, wandelen zijn ook goede activiteiten om fit te blijven. Afwisseling is fijn!

VEEL HOCKEY PLEZIER!

Video