Hoe grip ik mijn hockeystick?

Veel mensen hebben tegenwoordig over hun eigen grip nog een extra grip. Wat velen niet weten is dat je deze om de drie maanden moet vervangen. Dit is niet zomaar want gevolgen zijn inbegrepen. Zo kan er onder je grip schimmel ontstaan, wat je natuurlijk zeker niet wilt. Naast alle bacteriën die er ontstaan door het gebruiken van je grip en door regen wordt het effect van je grip ook minder na de tijd. Als je stick in de regen heeft gelegen of lang buiten ligt is het verstandig om je grip nog vaker te vervangen. Je kan het beter te vaak doen dan te weinig. Naast het vervangen van je grip is het fijn als je de grip zelf om jouw stick kan draaien. In deze blog leggen we stap voor stap uit hoe je dit kan doen. 

HOE GRIP IK MIJN STICK MET ZEEM?

Stap 1: Begin aan de bovenkant van je stick en leg de zeem iets schuin op je stick. Trek deze iets aan en hou hem met je duim vast.

Stap 2: Draai je zeem verder om je stick en zorg ervoor dat je tussen elke draai ongeveer een halve centimeter ruimte hebt. Trek de zeem goed aan zodat je niet zeem te weinig hebt aan de onderkant.

Stap 3: Draai de zeem door tot waar jij wilt. De ene vind het lekker de zeem iets verder te draaien voor een langer gevoel. De ander draait hem door tot de eigen grip.

Stap 4: Als je de zeem hebt gedraaid tot waar jij wilt, hou je deze weer vast met je duim en plak je er een stuk tape op zodat de zeem goed blijft zitten.

Stap 5: Plak eventueel een stukje tape aan de bovenkant van de zeem .

HOE GRIP IK MIJN STICK MET KARAKAL?

Stap 1: Als jouw eigen grip kapot is haal je eerst die grip eraf. Als dit niet het geval is kan je de stappen volgen van de zeem.
Haal de plastic rand van de karakal. Nog niet de plakrand.

Stap 2: De karakal heeft smal en breed uiteinden. Begin met de smalle kant en trek de grip strak aan.

Stap 3: Draai de karakal verder om je stick en zorg ervoor dat je tussen elke draai ongeveer een halve centimeter ruimte hebt. Trek de karakal goed aan zodat je niet te weinig hebt aan de onderkant. Haal de plakrand er bij elke draai verder vanaf.

Stap 4: Draai de karakal door tot waar jij wilt. De ene vind het lekker de grip iets verder te draaien voor een langer gevoel.

Stap 5: Als je de grip hebt gedraaid tot waar jij wilt, hou je deze weer vast met je duim en plak je er een stuk tape op zodat de zeem goed blijft zitten. Doe dit eventueel ook aan de bovenkant

VEEL HOCKEY PLEZIER!