Hoe kies ik de juiste hockeygrip?

Tegenwoordig is het standaard hockeygrip die al om je stick zit bij aankoop niet meer genoeg. Veel hockeyers gebruiken een overgrip. Dit kan uiteenlopende redenen hebben. Sommige willen hun grip simpelweg wat dikker maken, andere hebben liever een gripje die zacht aanvoelt. Wat je motivatie ook is, tegenwoordig heb je in ieder geval genoeg keus. Ook wij hebben in de webshop een breed assortiment aan gripjes, wij noemen er een paar op.

STANDARD HOCKEY SUPER SOFT GRIP

Deze zachte grip is eigenlijk vergelijkbaar met het standaard hockeygrip die al bij aankoop op je stick zit. Hij kan dus gebruikt worden als overgrip indien je graag wilt dat je stick iets dikker aanvoelt maar deze grip kan ook zeker als vervanging dienen voor de basisgrip die er al op zit. Dit kan bijvoorbeeld fijn zijn als je oude grip helemaal versleten en dun geworden is.

ZEEM

De originele zeem maar dan dan zonder blister verpakking. Een zeemgrip heeft als belangrijkste eigenschap dat het enorm goed vocht absorbeert. De zeem grip voelt prettig aan en geeft een extreem goede grip op de hockeystick, ook wanneer u vochtige handen heeft of wanneer het regent. De zeem grip wordt geplaatst over de al aanwezige grip heen. Zeem is echt een overgrip en draai je nooit alleen om je stick.

RITUAL’S HOCKEY CHAMOIS GRIP

Deze overgrip van Ritual is gemaakt van chamois/zeem materiaal waardoor deze grip erg zacht aanvoelt. Het heeft een absorberend effect waardoor hij perfect is voor vochtige omstandigheden. Dit gripje verliest namelijk niet zijn grip zodra het nat wordt, ideaal toch.

KARAKAL HOCKEY

De bekende Karakal grips zijn er in diverse kleuren zodat hij altijd wel matched met jouw stick. In vergelijking met de zeemgrips is deze grip wat stroever maar dat betekent niet dat hij niet zacht aanvoelt. Ook deze grip is super absorberend en zorgt voor een goede demping waardoor de trillingen van de stick na het slaan van de bal minder pijnlijk zijn aan je handen.

FUNGRIP VAN GRIBBID

De chamois grips van Gribbid, ook wel Fungrip genoemd zijn niet alleen super zacht maar ook super cool. Of je nou houdt van panter-roze of camo-blauw, voor ieder wat wils om jouw stick een beetje op te leuken.