Klaar voor de tweede helft van het seizoen?

De tweede helft van het seizoen is na de winterstop weer begonnen. Weer op het veld aan de slag met het verbeteren van jouw hockeytechnieken en de competitie. Op het veld zijn er een aantal essentiële benodigdheden  die van belang zijn. Na een lange winterstop is het verstandig om na te gaan of alle hockeyspullen nog te gebruiken zijn en in welke staat de spullen zijn

1. Bitje, een bitje zorgt voor de bescherming van het gebit en is dan ook van essentieel belang tijdens elke training en wedstrijd. Het dragen van een bitje is dan ook verplicht. Er zijn verschillende modellen en kleuren, zo bestaan er bitjes die je niet hoeft te happen, bitjes die heel plat zijn of speciale beugelbitjes. 

2. Gripje, na de winterstop en het al gebruik te hebben gemaakt van de stick en de grip, is het verstandig om aan het begin van de tweede seizoenshelft te kijken hoe vies je grip is. Zit deze nog volledig vast? Is de grip niet volledig verkleurd door viezigheid? Of komt er niet een vieze geur van af? Twijfel jij of je een nieuw grip nodig hebt kom dan bij ons langs in de winkel en wij helpen je verder. Kies uit een zeem, ondergrip of een gripje met een leuk patroon. 

3. Hockeystick, een hockeystick is natuurlijk niet te missen tijdens het hockeyen. Zonder stick namelijk geen spel. Wel is het van belang dat de hockey stick nog de juiste maat heeft en dat het materiaal van binnen niet kapot is. Hoe weet jij of je toe bent aan een nieuwe stick voor de tweede seizoenshelft? Lees onze blog over een nieuwe hockeystick,klik hier

4. Scheenbeschermers, deze draag je onder de sokken. Scheenbeschermers zijn er in verschillende modellen, zo heb je scheenbeschermers die je laat zitten door klittenband, ook heb je tegenwoordig scheenbeschermers die je onder je sok kan schuiven. De scheenbeschermers zijn verplicht en zorgen ervoor dat ballen die tegen de schenen aankomen worden geblokt. 

5. Tenue, het tenue draag je tijdens het spelen van de wedstrijden. Voor elke club verschilt dit tenue. Je hebt altijd een uit- en thuistenue. Voor elke wedstrijd bekijk je welk tenue je die dag moet dragen. The Hockey Centre is met trots hoofdsponsor van de Almeerse Hockeyclub, HC Nijkerk, HC Diemen, HC Zeewolde. Deze clubs kunnen hun tenue bij ons aanschaffen in de winkel en online. 

6. Bidon, tijdens de trainingen en wedstrijden is het van belang om voldoende water te drinken. Een sport bidon is hier perfect geschikt voor, je neemt hem gemakkelijk mee in je tas en voorkomt het lekken van water. Door voldoende water te drinken hydrateer je jezelf goed waardoor het herstel van de spieren wordt bevordert. The Hockey Centre heeft bidons in verschillende kleuren. 

Naast deze 6 producten zijn er verschillende hockeyspullen die je technieken kunnen verbeteren. Neem een kijkje op onze website of kom langs in de winkel om de verschillende producten te bekijken en maak van jouw tweede seizoenshelft een perfecte hockey seizoen. 

Voor eventuele andere vragen zijn wij altijd te bereiken via onze social mediakanalen en onze Whatsapp service. Neem gerust contact met ons op over alle hockey gerelateerde vragen.