Hoe moet ik mijn SISU bitje happen?

De vraag hoe een bitje gehapt moet worden, zien wij vaak voorbij komen. Een bitje happen is eigen heel gemakkelijk, maar je moet natuurlijk wel weten hoe het moet. Bij The Hockey Centre is er genoeg keus uit verschillende bitjes, die je eigenlijk allemaal op dezelfde manier moet happen. Vaak helpen wij je ook in de winkel en ga je met een gehapt bitje naar huis. Maar soms moet je jouw bitje thuis happen en daarom maakt The Hockey Centre het je gemakkelijker. Wij leggen jouw stapsgewijs uit hoe je het beste je bitje kan happen. Lees dan ook eerst de stappen rustig door, voordat je eraan begint. Heb je nou nog steeds vragen hierover, stuur ons gerust een berichtje

STAPPENPLAN HOCKEY BITJE HAPPEN.

STAP 1: Vul een bak met kokend heet water. Kook voldoende water om je gebitbeschermer 30 tot 60 seconde helemaal onder het water te kunnen dompelen. Dompel vervolgens de gebitbeschermer onder in het water. Voel bijvoorbeeld met een vork om de 15 seconde of het bitje al een beetje zacht wordt. 

STAP 2: Haal vervolgens de gebitbeschermer er voorzichtig uit. Een SISU bitje wordt snel weer hard, dus probeer zo snel mogelijk het bitje in je mond te hebben. Pas wel op dat je niet je mond verbrand aan het warme bitje, dus voel wel even of deze niet te warm is als je hem uit het water haalt. 

STAP 3: Duw nu de beschermer met je duimen omhoog tegen je hele gebit aan, zorg dat alle stukken van het bitje om jou eigen gebit is gevormd. Druk alle delen van de beschermer tegen je tanden aan en zuig hem tegen je boventanden aan. Zet je tong tegen je gehemelte om druk te zetten en een goede pasvorm om je tanden heen te krijgen. Dit zou niet langer dan 15-20 seconden moeten duren. 

STAP 4: Haal de beschermer uit je mond en leg hem in koud water. Laat de beschermer ongeveer een minuutje of twee afkoelen in het koude water. Probeer na deze minuten of het bitje goed zit. Zit de beschermer niet lekker, het fijne aan een SISU bitje is dat je deze gerust opnieuw kan happen, zit bijvoorbeeld de beschermer niet lekker bij je kiezen, doe dit deel van het bitje weer even in warm water en vorm hem zo totdat de beschermer lekker en goed om jouw gebit zit. Je bent nu klaar om veilig te hockeyen. 

VEEL HOCKEY PLEZIER!

Video