Tips voor hockeyen in de regen

Je moet trainen vandaag maar het regent. Dat kan gebeuren want in Nederland is het vaak slecht weer, vooral in de herfst en in de winter. Een beetje regen houd een hockeyer niet tegen. De vraag is meer: Wat voor kleding trek je aan? Hoeveel kleding trek je aan? In deze blog geven wij jou enkele tips over hockeyen in de regen. 

Wat voor kleding trek ik aan als het regent?

Als regen samenvalt met kou, kun je het beste gaan voor 3 lagen. Een basis laag – de onderste laag; deze draag je het dichtste op je huid. Denk aan een thermo shirt als er kou is. Tussenlaag – biedt extra warmte boven de basislaag. Denk aan een T-shirt. En een buitenlaag – deze beschermt je tegen de wind en de regen. Denk aan softshell of Ripstop. In tegenstelling tot normale regenjassen zijn deze Jacks speciaal ontworpen voor sporten, ze zorgen voor voldoende ventilatie en voeren zweet af van de huid om te voorkomen dat je oververhit raakt. Doe als het regent een lange broek aan. Het beste is nog om een lange tight aan te doen met daaroverheen gewoon je sportbroek of rokje.

Hoe krijg ik droge schoenen?

De meeste hockeyschoenen kunnen tegen een beetje water maar na een tijdje gaat het helemaal soppen. Zorg daarom goed voor je schoenen na afloop van je training. Haal de binnenzooltjes eruit en leg die in huis plat te drogen. Gewoon bij kamertempratuur. Voor de schoenen pak je een oude krant en prop die in de schoenen. Ook bij kamertempratuur laten drogen. Zijn je schoenen echt doorweekt, dan kun je regelmatig de krantenproppen verversen. De ideale oplossing? De shoefresh. Behalve dat kranten in de schoen veel tijd kost en de stank niet verhelpt, kan het ook slecht zijn voor je schoenen! Dat kan makkelijker, sneller en slimmer: zet je schoenen op de Shoefresh schoenverfrisser en ze zijn binnen een half uur weer fris en droog! Zo heb je geen stank meer in huis en stap je iedere dag in je schoenen met een fris gevoel