Top 3 strafcorner maskers

Een corner masker gebruik je bij de verdedigende strafcorner. Het masker beschermt je tegen ballen die eventueel omhoog kunnen gaan tijdens een strafcorner. Maar wat is nou een goed masker. Bij The Hockey Centre verkopen wij verschillende maskers. Welke is nou geschikt voor jou, in deze blog leggen wij de verschillen tussen de maskers uit en plaatsen wij deze in volgorde van best beschermende.

OOP OBO masker

OOP is een nieuw merk van OBO, volledig gericht op de bescherming van spelers. Dit masker is speciaal ontwikkelt voor de junioren, leeftijd 12 t/m 15 jaar en senioren! De nieuwe generatie gezichtsbescherming is daar: de Face-off STEEL! Officieel goedgekeurd door KNHB en FIH. Volledig vrij zicht (ook bij de voeten). Geen last van beslagen masker. Goed gehoor. 'Open' oren zeer makkelijk en snel op en af te zetten. 

Mercian M-Tec masker

Het masker heeft een harde plastic laag en kan dus zeker tegen een klap van een bal. Het masker is makkelijk op- en af te zetten en is hierdoor gemakkelijk in gebruik. Het masker heeft vrij zicht en sluit perfect aan op de oren, hierdoor is een beschadiging aan de oren van zeer kleine kans. Enige nadeel is dat het masker niet verstelbaar is.

Mercian M-Tec junior masker

De Mercian M-Tek Face Mask Junioris een gezichtsmasker afkomstig uit de collectie van Mercian. De M-Tec gezichtsmaskers zijn ideaal tijdens strafcorners. Het duurzame plastic aan de buitenkant is hard genoeg om de klap van een hockeybal op te vangen. De binnenkant is zacht waardoor het comfort erg goed is. Als senior raden wij dit masker ook af!