Voor alle ouders, oefenen met je kind

Vooral in deze periode is het leuk om toch nog samen met je kinderen te kunnen oefenen met hun hockey skills. Maar ook als de hockey weer is begonnen is het belangrijk om je kind te kunnen stimuleren om ook thuis te oefenen. Kinderen vinden het altijd leuker om samen met iemand te hockeyen dan alleen. Hoe leuk is het als jij je kind mee naar buiten kan nemen om even te oefenen. Vaak is het probleem dat je niet genoeg sticks thuis hebt liggen of dat deze veelte klein zijn. The Hockey Centre heeft sticks uitgezocht speciaal voor ouders, met een leuk prijskaartje. Het zijn sticks die perfect zijn voor het oefenen met je kinderen. In deze blog geven wij dan ook een paar leuke oefeningen die je samen kan doen in de tuin.

OEFENINGEN

1. Overslaan. Het klinkt heel simpel, maar het oefenen van de push, flats of het slaan is erg belangrijk. Het zijn onderdelen die je op trainingen en wedstrijden altijd gebruikt. En hoe meer je oefent hoe beter je erin wordt. Neem ook een keer het initiatief om samen een tijdje over te spelen.

2. Passeerbewegingen. Passeerbewegingen, je hebt er genoeg van. Maar tijdens het oefenen van deze bewegingen is het altijd fijn als kind om een verdediger tegenover je te hebben staan, zo wordt het nog realistischer. Oefen bijvoorbeeld de dummie, een liftje of een turn.

3. Hockeyen en rekenen. Het doen van rekenoefeningen vind volgens mij niemand leuk. Maar met dit leuke spel, verkrijgbaar bij The Hockey Centre, wordt het al een stuk gemakkelijker. De schijfjes met cijfers erop leg je op de grond en beginnen maar. Geef een optelsom en laat je kind naar het juiste cijfer rennen. Ga zo maar door. En draai ook een keertje om.

4. Hooghouden. Het lijkt bij andere zo gemakkelijk, maar probeer jij het maar eens met je kind. Het hooghouden van de bal. Ga bijvoorbeeld een wedstrijdje aan met wie het vaakst kan hooghouden, of leer een rondje om de wereld. Daag jezelf en je kind uit om het te oefenen.

Je kan het zo gek maken als jij wilt. Neem hier een kijkje voor de sticks. Op ons YouTube kanaal hebben wij verschillende filmpjes staan die jullie kunnen helpen deze technieken in de tuin nog beter te doen. De filmpjes variëren van workouts tot hoe jij het beste je stick kan vasthouden. Neem dus vooral een kijkje, om het nog leuker te maken.

Heb je zelf nog leuke ideeën die je kan doen met kind en ouder. Laat het The Hockey Centre vooral weten! Voor andere vragen kan je ons altijd bereiken via Facebook en Instagram.. 

VEEL HOCKEY PLEZIER!