Welke zaalhockeystick past bij mij?

Het hebben van de juiste zaal hockeystick is van enorm belang. De stick bepaalt hoe jij als speler in de zaal speelt. En hoewel het uitkiezen van een zaalstick gemakkelijk lijkt, je hebt immers op het veld ook al een fijne en juiste stick, is het toch een ander proces dan je misschien denkt. Doordat het spel in de zaal zo anders is, is de samenstelling van de sticks ook anders en let je weer op andere punten dan voor een hockeystick op het veld. Wij leggen de verschillende zaal hockeysticks uit en waarom jij deze als speler wel of niet fijn zou kunnen vinden

ZAALSTICK MET CARBON

In de zaal zijn er verschillende modellen sticks met andere carbon percentages van 30% carbon tot aan 80% carbon.

Stijfheid, Carbon maakt de stick enorm stijf, je ervaart dus meer kracht tijdens het spel, maar door de stijfheid kaatst de bal ook sneller van je stick. Door dit carbon percentage ervaar je kracht en minder balgevoel. 

Type speler, Een stick met bijvoorbeeld 80% carbon voor in de zaal, wordt vaak alleen gebruikt door echte technische, ervaren hockeyers. Ben jij iemand die ultieme kracht wil ervaren en die de juiste controle heeft over de stick? Dan kan dit iets voor jou zijn.

Voordelen, Voordelen van een zaal hockeystick met een hoog carbon percentage zijn, dat je met de stick enorm veel kracht achter de bal kan geven. Op een klein zaal veld krijg je de bal gemakkelijk op een andere plek. Daarnaast voel je weinig trillingen van de bal en voel je dit dus ook niet in je spel.

Nadelen, Een aantal nadelen van een hockeystick met zoveel carbon, is dat de stick enorm stijf wordt. Door deze stijfheidt verlaat de bal snel je stick. In de zaal is dit iets wat je eigenlijk niet wilt. Ook heb je minder balgevoel, je voelt de aanrakingen met de bal minder en moet technisch dus op het juiste niveau zitten om de bal en stick onder controle te kunnen houden

ZAALSTICK VAN HOUT

Met de trend die is ontstaan om carbon in je stick te hebben. Voelt een houten stick van ouds. Toch kan een houten stick in de zaal je op een andere niveau brengen.

Stijfheid, Doordat er in een houten zaal hockeystick geen carbon zit, is deze stick eigenlijk helemaal niet stijf. Met een houten stick heb je enorm veel gevoel tussen jou als speler en het hebben van de bal. In de zaal kan je hier veel profijt door hebben omdat je echt gevoel in de zaal hebt.  

Type speler, Een houten stick is voor in de zaal voor elke type speler. Begin jij net met zaalhockey dan zal je de juiste technieken met de hockeystick kunnen leren. Speel jij al langer hockey kan je het maximale uit je spel halen

Voordelen, De voordelen van een houten zaal hockeystick zijn dat je ultiem balgevoel en hierdoor controle met de stick kan hebben, je voelt de bal aan je stick en kan zo precisie  in het spel brengen. Daarnaast voel je met een houten stick de trillingen van de bal, waardoor je gerichter kan spelen en zo je zaal spel verbeterd.

Nadelen, Nadelen van een houten zaalstick, zijn dat je door het materiaal, de kracht achter je ballen vanuit jou als speler moet halen. Er zit geen carbon in de hockeystick, die je helpt met meer kracht. Ook kan de houten stick als onstabieler en breekbaarder aanvoelen, dit is niet voor elke krachtige speler een fijn gevoel