Welke hockeyschoen past bij mij?

Het hebben van goede hockeyschoenen is van belang. Door goede schoenen aan te schaffen voorkom je de kans op het krijgen van blessures. Ook hoort bij iedereen een ander model schoen, er zijn een heleboel aspecten waar je op moet letten tijdens het aanschaffen van nieuwe hockeyschoenen. Maar wat zijn deze aspecten eigenlijk allemaal? En welke hockeyschoen past nou perfect bij jou? In deze blog behandelen wij een aantal punten waar jij op moet letten tijdens het kopen van nieuw hockeyschoenen.  

NOPPENPATROON

Naast verschillende modellen schoenen, hebben schoenen ook variërende noppen patronen. De noppen voor een waterveld zijn weer anders dan voor een zandveld.

Waterveldnoppen patroon
Het waterveldnoppen patroon zijn noppen die smaller zijn met een minder grote ruimte tussen de noppen. Door de smallere noppen en minder ruimte heeft de schoen ook meer noppen. Op een waterveld heb je met dit soort noppen meer grip. Let wel op als je waterveldnoppen hebt kan je nooit met je hockeyschoenen op de stoep lopen, je moet de schoenen altijd aan en uit doen op het veld.

Zandveldnoppen patroon
Het zandveld noppen patroon zijn grove noppen, de ruimte tussen de noppen is groter en je hebt dan ook minder noppen. Er is meer ruimte voor het zand waardoor je niet zo snel zal uitglijden. Bij waterveldnoppen is de ruimte kleiner en blijft het zand dus tussen de noppen zitten waardoor de kans op uitglijden heel groot is. 

Combinatie van noppen
Als laatste heb je ook een combinatie van noppenpatroon, deze schoenen hebben een noppenpatroon die tussen de waterveld- en zandveldschoenen in zitten. Deze schoenen zijn perfect voor semi-velden. De noppen kunnen zowel het zand als het water op het veld goed verwerken.

Let op!
Het is belangrijk dat je bij het passen van hockeyschoenen altijd hockeysokken draagt, hockeysokken zijn dikker dan normale sokken waardoor de schoen weer anders kan zitten. Ook vragen wij altijd na of je zooltjes draagt, als dit het geval is doe je deze ook in bij het passen van je hockeyschoenen. Naast de sokken en zooltjes vragen wij ook altijd of je blessure gevoelig bent of al eerder een blessure hebt gehad zodat wij de schoenkeuze hierop kunnen aanpassen. 

 

DE PERFECTE HOCKEYSCHOENEN VOOR MIJ

Hockeyschoenen zijn de belangrijkste items die je hebt voor hockey. Het is dus ook van belang dat je schoenen hebt die bij jou passen en die goed zitten. Ga ook vooral langs de winkel om je schoenen te passen en advies te krijgen van een professional.

Te klein of te groot?
Als je schoenen past mag er niet meer dan een halve duim ruimte tussen de voorkant van de schoenen en tenen zitten. Ook mogen de schoenen niet te klein zijn, de tenen mogen dus niet tegen de voorkant van de schoen komen tijdens het rennen.  

Te breed of te smal?
Ook een te brede of een te smalle schoen moeten wij uitsluiten, een te smalle schoen kan blaren veroorzaken en dus veel pijn veroorzaken. Als je schoenen te breed zijn ga je schuiven waardoor je blauwe tenen kan oplopen. Het is dus ook altijd belangrijk om een stukje te rennen op je nieuwe schoenen om te voelen hoe ze rennen. Tijdens het rennen kan je er nog achter komen dat je uit de schoen glipt of ze niet lekker rennen. Dan moet er naar een andere maat of schoen worden gekeken. Bij The Hockeycentre bieden wij de hulp om de perfecte schoen voor jou te vinden. 

VEEL HOCKEY PLEZIER!